Bikebox01 Bikebox02 Bikebox04

Bikebox

Met de Bike Box bouw je iedere fiets om tot bakfiets. De Bike Box bestaat uit een bak met een frame en twee wielen en is voor iedere fiets te plaatsen, zodat een bakfiets ontstaat waarin twee kinderen of de boodschappen vervoerd kunnen worden. Het voordeel tov andere bakfietsen is duidelijk: de aanschaf van een compleet nieuwe fiets is niet nodig en daarom een veel goedkopere optie.

De Bike Box is eenvoudig en snel aan de fiets te koppelen en te ontkoppelen. Op de voorvork van de fiets zit een frame bevestigd waaraan de Bike Box gekoppeld wordt. Het gewicht van de kinderen wordt door deze constructie volledig gedragen door de zijwielen en belast dus niet de fiets. Door zowel op de ‘vader’fiets als op de ‘moeder’fiets een koppelingsframe te monteren is de Bike Box eenvoudig uit te wisselen.

Het 4 stangen mechanisme zorgt ervoor dat de Bike Box kan meekantelen met de fiets in de bochten waardoor het vertrouwde stuurgedrag van de fiets zoveel mogelijk behouden blijft. Huidige bakfietsen met 3 wielen kantelen niet mee in de bochten wat tot vervelend stuurgedrag kan leiden.